Monday, May 25, 2009

Wednesday, January 7, 2009

For all

untuk my lovely wife & anak anakku... inilah bilik abah ngan room mate..mr bong..
member seperantauan... serumah

lepas makan dgn cik Din Kayan....welcome dinner


kat masjid du Jubail Industrial area... temp masa tu lebih kurang 8 deg celcius



Saturday, January 3, 2009

Me with safuan


pagi pagi di depan Al Bahar camp ngan sapuan... si wan ni tahan pulak sejuk.

Chevy

Well..... this chevy may be suit to my family requirement.

Al Bahar

Kat depan rumah transit di Al Bahar Camp 9...

Bahrain Airport

posing kat Bahrain Free Duty area...

KLIA Airport

Sedang menunggu Gulf Air kat KLIA... Omar Rap, aku, bong and sapuan.


TOUCHED DOWN

IN THE NAME OF GOD, MOST GRACIOUS MOST COMPASSIONATE

SALAM ALAIKUM,

Segala puji dan syukur ke hadrat ALLAH SWT kerana dgn keizinanya aku ngan tiga member Titan, enam Kuantan dan satu dari Bintulu telah selamat menjejakkan kaki ke bumi KSA lebih kurang kul 2130 hrs waktu tempatan setelah melalui 26 jam perjalanan termasuk 6 jam transit di Bahrain airport.Alhamdullilah segalanya berjalan lancar cuma sedikit lewat kat check point Dammam airport pasal ramai sangat manusia.... setelah aku explained kat pak arab yg kami ni dari Malaysia barulah dia bagi special route utk kami semua..kat sini aku published kan gambo2 kami during the adventure......salam

Saturday, December 20, 2008

Posing kat pat keje


Posing bersama stuntman dan azlan ... dua mamat ni baru naik pelamin

HARD CORE PP TEAM C

Kenangan bersama old timer Team C, pak chat, mat shah dan yg kanan sekali tu siput sedut..

MY LAST DAY

Salam semua...

Agak lama jugak aku tak mengupdatekan blog ni...bukannye ape sibuk memanjang dgn urusan harian.Pada 15 Dec yg lepas berakhirlah employment aku dgn Titan Chemicals, diam tak diam aku telah bersama Titan selama 17 tahun 7 bulan dan 15 hari....lama sungguh tu, seusia anak sulung aku yg dah tamatkan SPM nye baru baru ni.Macam macam perasaan bermain kat fikiranku..sedih tu jangan cakaplah...walau apapun setiap pertemuan itu ada perpisahannya kita hanya merancang tapi rancangan ALLAH SWT itu adalah yg sebaik baiknya..

Biasalah last day tu ade makan makan dan aku selitkan photos aku ngan member member Team C

Saturday, November 15, 2008

BOARDMAN BARU


Wak Ron sedang memberi arahan arahan kpd para field technya.Katanya sedang mempertajamkan skill untuk return jumpa pak arab.. tak puas hati aritu.. begitulah mengakhiri perbualannya ngan aku dan lepas tu terus membelek majalah mangganya, peminat setia norman hakim lah katakan...

BUAT SAHABAT KAT YANBU / JUBAIL

Ni lah dia gambo 3 orang mamat ni masa s/up PP2 baru2 ni, bagi yg tak kenal yg ujung tu buaya jo.. eh sorry brother jo, krull, bakal AS dan Wak Ron.
beriya betul diaorang suruh aku publish kehenseman mereka dlm blog aku. jadik untuk tidak menghampakan mereka inilah shot yg dapat setelah mereka abis tarik macho..

Sunday, November 9, 2008

HILANG SATU LAGI

Inilah aku ngan RK, salah sorang otai PP plant yg lebih dulu berangkat,
Last last day pun kena startup extruder sampai stayback.
Experienced aku.... susah nak jumpe macha macam RK ni. sorang dalam sejuta kot....